Chris Berens

Chris Berens (Oss, 1976) studeerde illustratie aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Den Bosch. Chris maakt gebruik van een complexe en tijdrovende techniek. Alsof hij steeds opnieuw aan een nieuw werk begint, tekent en schildert hij elk detail keer op keer op de gecoate laag van een glossy vel papier, waarbij hij gebruik maakt van inkt en verschillende soorten lak. Hij snijdt ze dan uit in fragmenten, scheidt de coating van het onderliggende papier en verenigt de stukken vervolgens weer op een houten paneel.

Chris heeft verschillende solo-shows gehad bij onder andere Jaski (Amsterdam), Ron la Rue (Seattle), Sloan Fine Art Gallery (New York) en Megumi Ogita Gallery (Tokio). Ook is zijn werk verkocht op beurzen als TEFAF, PAN Amsterdam, ART Basel en ART Miami. Op verzoek van Deborah Harry, een bewonderaarster van zijn werk, ontwierp Chris de cover voor Blondie-Album Panic of Girls.

De tv-documentaire ‘Chris Berens, Master of his magical Universe’  over zijn werk en leven is verschillende malen door AVRO’s Close Up uitgezonden en digitaal terug te kijken.

Chris is te gast geweest in de tv-serie ‘Krabbe zoekt van Gogh’, waarin acteur/schilder Jeroen Krabbe de voetsporen van Vincent van Gogh volgt.

Website Chris Berens

Bleach

Litho

2007

30 x 30  cm

Oplage 150

€ 350

 

Zilver

Litho

2006

25 x 25  cm

Oplage 150

€ 350

 

Cornucopia

Gigleedruk

2008

40 x 40  cm

Oplage 150

€ 500

The wake up call

Gicleedruk

2015

50 x 46  cm

Oplage 125

€ 600

 

Sluit Menu